Події
13 березня 2018
Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття
В СММ ОБСЄ не підтвердили інформації про відкриття спостережної місії на Закарпатті.
news-image
Віце-прем'єр Павло Розенко вважає, що підстав для введення спостережної місії ОБСЄ на Закарпаття не існує.

 Про це повідомляє "Новое время", інформує «Є!», з посиланям на ukrinform.ua.

"Україна як демократична держава не боїться ніяких моніторингів, але, чесно кажучи, відверто вам скажу, ніяких підстав для введення якогось особливого режиму в Україні, зокрема в мовному питанні, я особисто не бачу. Я не бачу ніяких загроз мовам національних меншин ні з боку українського законодавства, ні з боку державних або місцевих органів влади", - сказав Розенко.

За його словами, всі заяви сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також гібридною війною Росії.

"Ми прекрасно розуміємо, що провокує антиукраїнську істерію в деяких країнах. Це і внутрішньополітична боротьба, вибори. Крім того, Росія веде гібридну війну проти України на мовному напрямку, і в інших країнах, формує негативне ставлення європейців до України - величезні гроші кидаються на цей процес", - сказав Розенко.

Як повідомлялося, в СММ ОБСЄ не підтвердили інформації про відкриття спостережної місії на Закарпатті та заявили про продовження моніторингу ситуації в Ужгороді "шляхом патрулювання" з Івано-Франківська.

Читайте також: Закарпатська ОДА не має підтвердження намірів про введення постійної моніторингової місії ОБСЄ