Політика
13 березня 2018
Рада прийняла закон щодо встановлення групи інвалідності учасникам АТО
Законопроект у другому читанні та в цілому підтримав 281 нардеп.
news-image

Відповідний законопроект у другому читанні та в цілому підтримав 281 нардеп Верховна рада України прийняла закон щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції (АТО), пише «Є!» з посиланням на РБК.

Відповідний законопроект у другому читанні та в цілому підтримав 281 нардеп. Так, у ході засідання Рада прийняла закон №7161 "Про внесення зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів України" щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції".

Законопроектом встановлено, що особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення, які перебували безпосередньо в районах проведення АТО, ампутовані верхні та/або нижні кінцівки, або отримане ушкодження призвело до необоротної втрати частини кінцівки, або необоротної втрати іншого органу, або повної стійкої втрати органом його функцій, що мало наслідком встановлення інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду (безстроково) та на ступінь вище або І групи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України ініціює зміни до закону "Про звернення громадян" для забезпечення прав осіб з інвалідністю серед учасників антитерористичної операції (АТО).

Читайте також:Доба в АТО: бойовики здійснили 5 обстрілів позицій ЗСУ, є поранені

Читайте також:У Львівській області на колінах зустріли тіло легендарного снайпера Азова, полеглого в АТО (фото,відео)