Суспільство
14 березня 2018
Військова прокуратура затримала чергових торговців зброєю із зони АТО
Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.
news-image
Прокуратура Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних розшукових дій припинили діяльність ще однієї злочинної групи торговців зброєю.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Затримано трьох мешканців Чернігівської області, які, діючи у групі із військовослужбовцями ЗСУ, налагодили схему викрадення зброї і боєприпасів та їх реалізації на території Чернігівської області. В ході проведення невідкладних слідчих дій перевіряється версія походження боєприпасів із зони АТО, - йдеться у повідомленні.

У торговців виявлено та вилучено 2 гранатомети - РПГ-22 та РПГ– 26, 19 гранат (Ф.-1, РГД-5, РГН) та запали до них, 2 пістолети та автомат іноземного виробництва, 1200 набоїв калібру 7,62 мм та 9 мм, а також 2 тротилові шашки загальною вагою 600 грамів із електродетонаторами.

Наразі тривають обшуки. Відпрацьовується походження смертельно небезпечного «товару», а також встановлюються особи з числа військовослужбовців, які можуть бути причетними до вчинення злочину у групі з цивільними.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 410 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на майно.