Світ
14 березня 2018
Російський політв'язень Олег Сенцов заочно отримав нагороду у Польщі
На XI форумі «Європа-Україна» у Польщі український режисер, в’язень Кремля, Олег Сенцов отримав премію «Карпатської нагороди спільний цінностей».
news-image

На форумі «Європа-Україна» у Польщі український режисер отримав другу премію «Карпатської нагороди спільних цінностей», пише «Є!» з посиланням на Громадське.

На XI форумі «Європа-Україна» у Польщі український режисер, в’язень Кремля, Олег Сенцов отримав премію «Карпатської нагороди спільний цінностей». Про це повідомила координаторка «Медійної ініціативи за права людей» Ольга Решетилова.

«Ця нагорода є сигналом для Олега Сенцова від усього світу, що його боротьба з путінським режимом досі актуальна», — сказав зі сцени голова Об‘єднання родичів в‘язнів Кремля Ігор Котелянець.
Сподіваємося, дуже скоро Ігор Котелянець віддасть Олегу її особисто, вдома», — написала Ольга Решетилова. Першим лауреатом став польський режисер Єжи Гофман.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові засудив Олега Сенцова, якого затримали в Криму у 2014-ому році, до 20 років колонії суворого режиму. Його визнали винним у створенні терористичної спільноти на території півострову. 

Читайте також:Сенцов не проситиме помилування у Путіна - сестра