Політика
16 березня 2018
Представник США в Радбезі ООН: Росія повинна зробити все для завершення конфлікту в Україні
Представник США: Ми досі підтримуємо суверенітет України.
news-image

Санкції у відповідь на дії в Україні буде продовжено доти, доки Росія не поверне повного контролю над анексованим Кримом, заявила представник США в ООН Келлі Каррі під час засідання Ради Безпеки, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Ми досі підтримуємо суверенітет України. Санкції у відповідь на дії в Україні буде продовжено, поки Росія не поверне повного контролю над Кримом Україні. Росія почала конфлікт в Україні, а тепер вона повинна зробити все для його завершення, – заявила Каррі.

Вона також нагадала про воєнний конфлікт на Донбасі і підкреслила необхідність підтримки Радбезом ООН ініціативи введення миротворчої місії на окуповані проросійськими бойовиками території.

США продовжать чинити тиск на Москву, щоб вона вивела свої війська й озброєння з України, доти, доки Росія не продемонструє, що готова зробити якісь кроки для врегулювання кризи, немає сенсу обговорювати навіть найменше послаблення санкцій, – підкреслила Каррі.

Росія окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.