Війна
17 березня 2018
ЗСУ отримали в озброєння нову потужну зброю (фото)
Так під час стрільби розсіювання UR-10 від точки прицілювання становить до 3 см.
news-image

Збройні сили України отримали озброєння нову вітчизняну снайперську гвинтівку UR-10. Вона має замінити застарілу снайперську гвинтівку Драгунова (СВД).

Про це йдеться в офіційному виданні Міністерства оборони України "Народна армія", інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Наразі українська армія переважно оснащена СВД-7,62 мм, яка ефективно працює на відстані до 800 метрів. Багато хто вважає цю снайперську гвинтівку морально і фізично застарілою, тому їй на заміну і запропонована українська гвинтівка UR-10.

Так під час стрільби розсіювання UR-10 від точки прицілювання становить до 3 см. Прицільна дальність ураження – до 1200 метрів, калібр – 7,62 мм. Її вага становить 5 кг, а довжина (залежно від приклада) – від 103 до 124 см.

Також зауважують, що гвинтівка має зручну конструкцію: може бути розібрана на дві складові частини, що дозволяє зменшити її габарити і забезпечує компактність при транспортуванні. Ствол гвинтівки консольно закріплений, чим досягається стабільність пристрілки.

У гвинтівці влаштовано ще одне вдале конструктивне рішення, так завдяки автоматиці на відводі порохових газів можна здійснювати до 21 пострілу в хвилину.

Читайте також: У Закарпатті на автодорогу зійшов селевий потік та кам’яна порода (фото)