Політика
19 березня 2018
Польща може витурити з країни російських дипломатів
Варшава на знак солідарності з Великою Битанією у справі нападу на Сергія Скрипаля підтримує нові санкції ЄС проти Москви.
news-image

Польща із солідарності з Великобританією підтримує санкції проти Москви на євросоюзному рівні. Але може їх також запровадити самостійно. Про це повідомляє видання Dziennik Gazeta Prawna, передає «Є!»

Польща може витурити російських дипломатів. Йдеться також про інші види санкцій щодо Москви. Рішення може бути прийняте вже сьогодні, - інформує Dziennik Gazeta Prawna, посилаючись на урядові джерела. Польський уряд розглядає такі кроки на знак солідарності з діями британців після замаху на Сергія Скрипаля, екс-полковника російської розвідки.

Вчора прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький розмовляв з прем’єркою Великої Британії Терезою Мей. Справа нападу на Скрипаля має бути також темою сьогоднішньої зустрічі очільника польського уряду з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у Варшаві.

Багато буде залежати від рішення, що будуть прийняті сьогодні на засіданні Ради з питань закордонних справ Європейського Союзу (FAC) у Брюсселі. У зустрічі мають взяти участь, серед інших, міністри закордонних справ Польщі та України Яцек Чапутович і Павло Клімкін.

Для влади у Варшаві найліпший сценарій - це спільні дії щодо Росії на євросоюзному рівні. В іншому випадку, Польща може відповісти санкціями щодо Росії, введеними самостійно, хоча у межах скоординованої акції інших держав ЄС та НАТО.

Як звернув увагу один зі співрозмовників видання, Варшава буде дуже наполягати на спільних діях, аби для Росії це було якомога відчутніше. Йдеться як про обмеження щодо російських дипломатів, людей з оточення Владіміра Путіна, так і дії проти економічних інтересів Москви. Перемовини на цю тему тривають від попереднього тижня. Рішення будуть прийняті після оголошення офіційних результатів президентських виборів у Росії.

Читайте також: МЗС Польщі: Вибори в Криму не можуть вважатися законними