Суспільство
19 березня 2018
ВР може визнати нелегітимними вибори президента РФ
Рада цього тижня може ухвалити проект постанови, в якому заявити про невизнання легітимності виборів президента РФ, що відбулися в неділю, 18 березня.
news-image

Верховна Рада цього тижня може ухвалити проект постанови, в якому заявити про невизнання легітимності виборів президента РФ, що відбулися в неділю, 18 березня, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Я передбачаю, що і закон про безпеку (органів державної влади - ІФ), і постанову про так звані вибори президента Російської Федерації ми розглянемо цього тижня і, можливо, навіть завтра", - сказав А.Парубій на брифінгу в Києві в понеділок.

За словами спікера, він рекомендуватиме народним депутатам включити до порядку денного сесії цей проект постанови. Якщо комітет під час обідньої перерви зможе розглянути цю ініціативу й надати висновки, А.Парубій зазначив, що на вечірньому пленарному засіданні у вівторок парламент може розглянути цей документ.

Представники фракції "Народний фронт" у понеділок зареєстрували в парламенті проект постанови (№8153) "Про заяву Верховної Ради з приводу невизнання Україною легітимності виборів президента РФ, їх результатів, правових наслідків та, відповідно, актів нелегітимно обраної на цю посаду особи".

Читайте також:Джонсон не проти, щоб вислані з РФ дипломати працювали в Україні - Клімкін