Події
19 березня 2018
Савченко просить Порошенка звільнити Луценка
Савченко звинувачує Луценка у недотриманні принципу презумпції невинуватості під час своїх публічних виступів.
news-image

Нардеп Надія Савченко подала дисциплінарну скаргу на Генерального прокурора Юрія Луценка,а також звернулася до президента Петра Порошенка.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 Савченко звинувачує Луценка у недотриманні принципу презумпції невинуватості під час своїх публічних виступів.
"Якщо прокурор дозволяє собі своїми заявами визначати винуватість особи замість суду, він підміняє собою законний вирок суду і ставить себе над судовою гілкою влади. Відтак, я прошу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів притягти Генерального прокурора України Луценка Ю.В. до дисциплінарної відповідальності", - написала вона.

Також вона заявила, що подала президенту України скаргу на порушення присяги Луценком.

"Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. порушив принцип презумпції невинуватості щодо мене та присягу прокурора, в якій обіцяв неухильно додержуватися Конституції та законів України, захищати права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства і держави", - написала вона.
"Відтак, у скарзі до Президента України я прошу подати до Верховної Ради письмове подання про надання згоди на звільнення Луценка Ю.В. з посади Генерального прокурора, за порушення присяги прокурора; після отримання зазначеної вище згоди Верховної Ради України - звільнити Луценка Ю.В. з посади Генерального прокурора України", - додала нардеп.

Читайте також: Народні депутати ходять у парламент зі зброєю, - Кононенко
Читайте також: Порошенко пропонує Раді зміни до закону про громадянство