Економіка та бізнес
20 березня 2018
Криптовалюти не несуть в собі ризиків для світової фінансової стабільності
Саміт G20 може стати поворотним пунктом для ринку криптовалют на тлі закликів інвесторів до прийняття глобального координованого підходу до регулювання цього ринку.
news-image

Рада з фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB) не бачить загроз з боку криптовалют для глобальної фінансової системи в короткостроковій перспективі. Про це пише «Є!» з посиланням на Фінанси.

“Первісна оцінка FSB – це те, що в даний час криптовалюти не несуть в собі ризиків для світової фінансової стабільності”, – йдеться в доповіді, опублікованій головою FSB Марком Карні напередодні зустрічі голів фінансових відомств країн G20 в Буенос-Айресі.
“Частково це пов’язано з тим, що ринок криптовалют є дрібним відносно фінансової системи. Навіть на нещодавньому піку сукупна капіталізація криптовалют становила менше ніж 1% світового ВВП”, – зазначив М. Карні, який також очолює Банк Англії.

Після публікації доповіді FSB у понеділок курс біткойна підскочив відразу на $ 1000, до внутрішньоденного максимуму $ 8702,47, проте потім скоротив зростання. До закриття сесії вартість біткойна збільшилася на 2,8%, до $ 8424,34.

Саміт G20 може стати поворотним пунктом для ринку криптовалют на тлі закликів інвесторів до прийняття глобального координованого підходу до регулювання цього ринку.

“Представники країн G20 повинні використовувати саміт, щоб розробити угоду про ухвалення загальних регулюючих положень для ринку криптовалют, – цитує MarketWatch головного виконавчого директора deVere Group Найджела Гріна. – Зробивши це, вони дозволять своїм державам залишитися в історії на правильному боці”.

Слідом за публікацією доповіді FSB подорожчали й інші криптовалюти, крім биткойна. Так, ефір зріс в ціні на 0,9%, Bitcoin Cash – на 4%, Litecoin – на 2,1%, Ripple – на 4,3%.

Втім, М. Карні в своїй доповіді попередив, що надалі не можна виключати складнощів з ринком криптовалют.

“Більш широке використання і збільшення взаємозв’язку криптовалют без істотного поліпшення управління, надійності ринку і стійкості до загроз кібербезпеки, можуть створити ризики для фінансової стабільності”, – заявив він.

У вівторок курс біткойна додає в ціні 0,3%, свідчать дані CoinDesk.

Читайте також:Кабмін доручив легалізувати майнінг криптовалют

Читайте також:Офіційний сайт українського Гідрометцентру таємно майнить криптовалюту