Суспільство
20 березня 2018
Мерів українських міст примусять звітувати публічно
Уже цієї п’ятниці, 23 березня, о 19:20 в ефірі філій Суспільного транслюватимуть перший випуск, присвячений звіту мерів і голів обласних державних адміністрацій за минулий рік.
news-image

Команда UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадський рух ЧЕСНО запускають всеукраїнський проект #Звіти_наживо, покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю в прямому ефірі регіональних філій НСТУ, пише «Є!» з посиланням на Соцпортал.

Уже цієї п’ятниці, 23 березня, о 19:20 в ефірі філій Суспільного транслюватимуть перший випуск, присвячений звіту мерів і голів обласних державних адміністрацій за минулий рік. Упродовж 52 хвилин місцеві посадовці звітуватимуть про результати роботи за 2017 рік та відповідатимуть на запитання громадян і журналістів у прямому ефірі.

Поставити своє запитання можна завчасно в соціальній мережі Facebook за хештегом #Запитай_(прізвище посадовця) та протягом прямого ефіру за телефоном студії Суспільного у відповідному регіоні. У тих мерів і голів ОДА, які цього разу не змогли взяти участь у звітуванні, буде така можливість у грудні, а замість них цієї п’ятниці у декількох регіонах на запитання відповідатимуть їхні заступники, секретарі міськрад і голови ОТГ.

Такі інтерактивні звіти заплановані щомісяця до кінця року за актуальними на цей час темами:

березень — мери/голови ОДА (за минулий рік);

квітень — департаменти культури;

травень — організація оздоровлення дітей;

червень — ремонт доріг;

липень — голови ОТГ, мери малих міст; серпень — реформа освіти;

вересень — медична реформа;

жовтень — початок опалювального сезону;

листопад — бюджети міст; грудень — звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.

Читайте також:Зайнятість та безробіття: Україна встановила десятирічний антирекорд

Читайте також:Нардепи Івченко та Гончаренко побилися в коридорі одного з телеканалів (фото, відео)