Спорт
20 березня 2018
Паралімпійська збірна України вже прилетіла до Києва (відео)
Наші паралімпійці посіли 6 місце у командному заліку, вони здобули 7 золотих медалей, 7 срібних та 8 бронзових.
news-image

Українська паралімпійська збірна повернулася до України. Спортсмени привезли із собою 22 медалі, 7 з яких – золоті. Сьогодні, 20 березня, у київському аеропорті "Бориспіль" спортсменів зустрічали рідні та журналісти.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Наші паралімпійці посіли 6 місце у командному заліку, вони здобули 7 золотих медалей, 7 срібних та 8 бронзових. Це гарний результат паралімпійської збірної України на іграх у Пхьончхані.

Першу золоту медаль виборов біатлоніст Віталій Лук'яненко, перше срібло – Олександра Шишкова у біатлонній гонці на 6 кілометрів. Уже відомо, від держави за перше місце спортсмени отримають 125 тисяч доларів, 80 тисяч доларів – за друге і 55 тисяч доларів – за третє.

Наші спортивні герої вже прилетіли до Києва. Журналісти зустрічали їх разом з рідними, які так переймались за наших спортсменів та слідкували за перемогами. Дружини та матері чекали на своїх рідних та тепло зустріли їх вже вдома.

Всі ці 10 днів ми з чоловіком хвилювалися за нашого сина. Я пряму трансляцію Паралімпіади не дивилася, натомість дивився мій чоловік. Одного разу він зателефонував мені о 4 годині та сказав: "Вже у нас є золото", – поділилася мама паралімпійця.

А дружина одного з паралімпійців розповіла, що хвилювалася навіть більше, ніж її чоловік. Сидячи вдома перед телевізором вона уявляла, що біжить замість ного.

Читайте також: Паралімпійці везуть до України 22 нагороди: коли і де зустрічати