Економіка та бізнес
21 березня 2018
Україна стягнула більше 100 млн грн з «Газпрому» до бюджету
Петренко повідомив, що стосовно рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав «Газпром» доплатити Нафтогазу $ 4,63 млрд, «Нафтогаз України» наразі проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.
news-image

Всі кошти російського «Газпрому», які перебували на території України, вже стягнуто до державного бюджету. Про це з посиланням на слова міністра юстації Павла Петрео, повідомляє «Є!» з посиланням на Mind.

«Можу сказати, що Міністерство юстиції стягне з Газпрому ще так само $ 6 млрд за рішенням українського суду по штрафу на користь бюджету за ініціативою Антимонопольного комітету. Ми вже стягнули частину коштів – все, що було у «Газпрому» на території України, було описано, арештовано і стягнуто до державного бюджету. Це понад 100 млн грн, які вже потрапили в український бюджет «, – зазначив Петренко.
Разом з цим, Петренко повідомив, що стосовно  рішення Стокгольмського арбітражу, який 28 лютого зобов'язав «Газпром» доплатити Нафтогазу $ 4,63 млрд, «Нафтогаз України» наразі проводить відповідні заходи щодо запуску процесу стягнення цих коштів.

Раніше повідомлялось, що опис та арешт активів «Газпрому» на території України розпочато.

Читайте також:Газпром винен Україні 8,5 мільярда — Гройсман