Суспільство
21 березня 2018
Сьогодні вирішиться доля «євроблях» в Україні
21 березня має відбутись зустріч членів Комітету ВР з питань податкової та митної політики з власниками автомобілів на єврономерах.
news-image

Сьогодні, 21 березня має відбутись зустріч членів Комітету ВР з питань податкової та митної політики з власниками автомобілів на єврономерах. Для розв’язання проблеми автомобілів на європейській реєстрації використовуватимуть молдавський досвід, пише «Є!» з посиланням на портал MMR.

Кількома днями раніше про це заявила народний депутат, голова Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

«Вони (активісти – Прим. ред.) мали зараз змогу ознайомитися з тим варіантом розв’язання питання, які я їм запропонувала востаннє – я віддала на руки закон, який діє в Молдові і який надав можливість республіці Молдова розв’язати цю проблему», – зазначила Южаніна.
«Там ключові ставки такі: для того, щоби мати можливість сплатити митні платежі і розмитнити, треба сплатити акциз у розмірі 30% від діючої ставки акцизу. І потім наступають вся відповідальність і нові можливості для всіх правоохоронних органів, які контролюватимуть, і найголовніше – для митних органів, які контролюватимуть подальший ввіз таких автомобілів. Тобто розв’язати питання з тією кількістю («єврономерів»), що є, але у подальшому – унеможливити таке використання Митного кодексу саме з такою метою для громадян України», – уточнила нардеп.

Читайте також:Прокуратура провела низку обшуків у штаб-квартирі автоконцерну Volkswagen

Читайте також:Розвиток ринку електротранспорту: В Раду внесли два законопроекти