Політика
21 березня 2018
«Я думаю, що Надія Савченко просто зав'язалася не з тими людьми» - Володимир Парасюк
Нардеп висловив думку з приводу подання генпрокурора.
news-image

Народний депутат Володимир Парасюк повідомив журналістам у кулуарах парламенту, що буде голосувати за подання Генерального прокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Надії Савченко тільки у разі, якщо будуть продемонстровані докази її провини, передає кореспондент «Є!»

"Подивимося, що покаже нам Юрій Віталійович Луценко. Якщо це знову буде фільм, режисурою якого він займався, і там немає ніякої конкретики, то я в цьому участь брати не буду. Я не хочу, щоб органи державної влади займались політичними розправами.

Якщо він покаже конкретні речі та причетність до якихось злодіянь, до організації якихось терактів, чи роботи на іноземні спецслужби - обов'язково за це проголосую", - сказав нардеп.

"Я думаю, що Надія Савченко просто зав'язалася не з тими людьми, якими треба, і вони її використовують", - додав він.

Ідею щодо психіатричної експертизи стосовно Надії Савченко, яку озвучив Антон Геращенко, Володимир Парасюк назвав "непоганою".

"Тільки питання: хто це буде перевіряти? В нашій країні знайти незалежного виконавця дуже важко.

І ще. Я хочу запитати Антона Геращенка: де він був, і чи він не бачив того, що каже, коли вона (Надія Савченко - ред.) була у тюрмі, коли вони вибігали вперед один поперед одного та кричали: "Звільніть! Звільніть!" Тому в цій ситуації треба бути дуже розумними. Весь світ боровся за звільнення Надії Савченко, а ми взяли її та в тюрму запхали тільки через те, що, можливо, вона комусь не подобається", - зауважив нардеп.

Нагадаємо, Регламентний комітет парламенту розгляне подання щодо згоди на затримання й арешт депутата Надії Савченко завтра, 22 березня, о 8:30 ранку. Про це йдеться на сайті комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради. Після того, як комітет вирішить, чи давати на це згоду, подання мають розглянути народні депутати.

Читайте також: Угорщина вустами свого міністра ставить під сумніви суверенітет України - нардеп