Економіка та бізнес
21 березня 2018
Укртрансгаз назвав своїх найбільших боржників
Майже 88% загального обсягу боргів накопичено операторами газорозподільних мереж.
news-image
Укртрансгаз назвав найбільших своїх боржників, серед яких "Донецькоблгаз" та "Київоблгаз".

Про це повідомили у прес-службі компанії, передає «Є!».

Найбільша сумарна заборгованість - у ПАТ "Донецькоблгаз" – 3,2 млрд грн, ПАТ "Харківміськгаз" – 2,8 млрд грн, ПАТ "Криворіжгаз" – 2,3 млрд грн, ПАТ "Дніпропетровськгаз" – 1,7 млрд грн та ПАТ "Київоблгаз" – 1,2 млрд грн, - йдеться у повідомленні.

За оперативними даними оператора ГТС, в лютому 2018 року заборгованість за небаланси в системі збільшилась на 1,6 млрд грн (8,5%) порівняно із січнем 2018 року.

При цьому майже 88% загального обсягу боргів накопичено операторами газорозподільних мереж внаслідок несанкціонованого відбору газу на власні виробничо-технологічні потреби (ВТП) та несанкціонованого відбору підприємствами ТКЕ та ТЕЦ з газорозподільчих мереж без наявності номінацій на постачання газу від НАК "Нафтогаз України" або інших постачальників.

У відомстві підкреслили, що Укртрансгаз проводить дії щодо стягнення заборгованості з боржників згідно з чинним законодавством. Зокрема, за зверненням компанії Головне слідче управління Генеральної прокуратури України здійснює досудові розслідування за фактом заволодіння та розтрати службовими особами операторів газорозподільчих мереж шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою, коштів Укртрансгазу в особливо великих розмірах.