Суспільство
22 березня 2018
Саркозі висунули обвинувачення в корупції і незаконному фінансуванні виборчої кампанії
Саркозі міг отримати гроші від лівійського режиму Муаммара Каддафі.
news-image

Колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі 21 березня висунули обвинувачення в керівництві пасивною корупцією, незаконному фінансуванні виборчої кампанії і приховуванні лівійських державних коштів, які, за версією слідства, надійшли від лівійського лідера Муаммара Каддафі. Про це повідомила газета Le Monde, передає «Є!».

У вівторок і середу Саркозі давав свідчення службі з боротьби з корупцією і податковими та фінансовими злочинами. Сьогодні екс-президент покинув приміщення відомства і вирушив додому у 16-й округ Парижа, поінформував телеканал BFMTV.

У квітні 2012 року французьке видання Mediapart опублікувало документи, у яких ішлося про передання лівійським режимом €50 млн на потреби президентської кампанії Саркозі. У 2016 році у справі допитали бізнесмена франко-ліванського походження Зіада Такієддіна.

Він розповів, що наприкінці 2006 – на початку 2007 року доправляв із Лівії у МВС Франції, главою якого в той момент був Саркозі, валізи з готівкою на суму €5 млн. Двічі він передавав гроші главі кабінету Саркозі Клоду Геану, а один раз – особисто кандидату у президенти.