Суспільство
22 березня 2018
Цукерберг визнав провину за витік даних користувачів з Facebook
Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica.
news-image
Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг визнав помилки на фоні скандалу про використання особистих даних 50 мільйонів користувачів і втручання в президентські вибори США 2016 року.

Про це він написав у Facebook, Передає «Є!».

Ми несемо відповідальність за захист ваших даних. І якщо ми не можемо цього зробити, значить ми не заслуговуємо на те, щоб надавати вам послуги. Я працював над тим, щоб зрозуміти, що ж насправді сталося... І щоб переконатися, що це не станеться знову. Але ми теж робимо помилки. Ще є багато чого, що треба зробити, - cказав Цукерберг.
Водночас він заявив, що компанія ще в 2014 році вжила необхідних заходів, щоб витоку даних користувачів не відбулося.

Цукерберг заявив, що Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica, яка і отримала доступ до даних 50 мільйонів користувачів, щоб дослідити їхні вподобання та пропонувати релевантну рекламу.

У 2015 році Facebook дізнався від The Guardian, що Олександр Коган, (академік з Росії, який збирав інформацію користувачів за допомогою онлайн-тесту), передав цю інформацію до відповідальної за дослідження даних компанії Cambridge Analytica. Тоді Facebook зажадав видалити ці дані і документально підтвердити це. Однак тепер з'ясувалося, що Cambridge Analytica, можливо, насправді не видалила інформацію.

Це було порушенням довіри між Коганом, Cambridge Analytica та Facebook. Але це також було порушення довіри між Facebook та людьми, які діляться з нами своїми даними та очікують захисту. Нам потрібно це виправити, - заявив Цукерберг.

Як раніше повідомляло агентство, європейський парламент запросив засновника Facebook Марка Цукерберга надати пояснення у зв’язку з ситуацією із зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.