Події
22 березня 2018
Українця Кольченка випустили з російського ШІЗО, де він сидів 13 діб
8 березня Кольченка в російській колонії помістили в штрафний ізолятор на 13 діб. Причиною цього стало те, що українець нібито пересувався без охорони територією колонії.
news-image
Кримського політв'язня Олександра Кольченка, який перебуває у російській колонії, випустили з ШІЗО. Про це на своїй сторінці у Facebook написала правозахисниця Тетяна Щур, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Вона зауважила, що українця не лише випустили зі штрафного ізолятора. Кольченко також отримав посилку, що є гарною новиною.

"Насправді для того, хто розуміє, наскільки важливий за гратами кожен вітамін і кожен предмет з волі, це велика гарна новина", - наголосила Щур.

Нагадаємо, 8 березня Кольченка в російській колонії помістили в штрафний ізолятор на 13 діб. Причиною цього стало те, що українець нібито пересувався без охорони територією колонії.

Втім, як тоді пояснила правозахисниця Щур, Олександр насправді ходив саме по тих місцях, де він та інші засуджені, як правило, ходять без охорони: до бібліотеки, до їдальні, тощо. 

Нагадаємо, Олександра Кольченка разом із Олегом Сенцовим затримали в Криму російські силовики у травні 2014 року, звинувативши їх у тероризмі.У серпні 2015 року російський суд засудив Кольченка до 10 років колонії.
 
Своєї провини українець не визнав.Наприкінці листопада 2017 року мати Кольченка повідомила, що внаслідок умов утримування при зрості 190 см Кольченко важить лише 62 кг.
 
26 лютого у Кольченка після обстеження у лікарні Челябінська діагностували аритмію.