Світ
22 березня 2018
Країнам Європи варто почати видворяти російських дипломатів, - Мей
Працівники дипмісій РФ займаються шпигунством, впевнена Мей.
news-image

Глава уряду Великобританії Тереза Мей поділилася з Євросоюзом секретною інформацією про хід розслідування отруєння екс-розвідника з Росії Сергія Скрипаля та зазначила, що Брюсселю варто почати виводити з країн ЄС російських дипломатів, які займаються шпигунством, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Про це повідомляє агенство Bloomberg зі посиланям на джерела. Зокрема, на вечері з учасниками саміту ЄС, Мей заявила, що Росія - це не стратегічний партнер, а стратегічний ворог. Також прем'єр-міністр підкреслила, що Москва стала загрозою нацбезпеці всіх країн Євросоюзу. Напад відбувся на території Великобританії, але могло статися в будь-якій точці Європи, зазначила вона. 

"Як європейська демократія, Сполучене Королівство стоїть пліч-о-пліч з ЄС і НАТО і готове зустрітися обличчям до обличчя з цими загрозами. Об'єднавшись, ми приречені на успіх", - заявила Мей.

Працівники дипмісій РФ займаються шпигунством, впевнена Мей. Країни Євросоюзу, на її думку, повинні засудити Росію за інцидент у Солсбері і вжити заходів щодо кремлівських шпигунів. Мей закликає ЄС діяти.

Прем'єр-міністру Великобританії потрібна підтримка країн Євросоюзу і більше критики на адресу Путіна, зазначає видання. Нагадаємо, як повідомлялося раніше, через отруєння екс-розвідника Сергія Скрипаля у відносинах Сполученого Королівства з Росією розгорівся дипломатичний криза.

Лондон видворяє з країни 23 співробітника дипмісії РФ, Москва висилає стільки ж працівників посольства Великобританії. Крім того, перестануть функціонувати Британська рада в Росії і генконсульство Королівства в Санкт-Петербурзі.

Лондон пообіцяв відповісти на це новими санкціями. На світовій арені Великобританії підтримали ключові економічні сили — Франція, США і Німеччина.

Читайте також:МЗС РФ запросило послів усіх країн через отруєння Скрипаля

Читайте також:Росія має відповісти на всі питання щодо отруєння Скрипаля, - заява міністрів ЄС