Економіка та бізнес
23 березня 2018
Електромобілі стануть дешевшими за бензинові, — Bloomberg
Зростання у масовому виробництві літій-іонних акумуляторів знизить вартість батарей з 208 до 70 доларів за кіловат-годину до 2030 року.
news-image

Електромобілі можуть стати дешевшими за автомобілі з двигуном внутрішнього згорання до 2025 року.

Про це повідомляє Bloomberg, пише «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Зниження вартості електромобілів відбудеться у зв'язку з падінням цін на акумулятори. Згідно з інформацією видання, падіння цін буде відбуватись навіть попри зростання попиту на літій — матеріал, необхідний для виробництва літій-іонних батарей.

Очікується, що зростання у масовому виробництві літій-іонних акумуляторів знизить вартість батарей з 208 до 70 доларів за кіловат-годину до 2030 року.

Видання зазначає, що світовим лідером у переході на електромобілі є Китай, який також є найбільший світовим забруднювачем.

Раніше повідомлялося, що розширення використання електромобілів є зростаючою загрозою для попиту на нафту, тому цілком ймовірно, що він досягне піку до 2030 року.

Нагадаємо, Мінінфраструктури узгодило стратегію розвитку ринку електрокарів, якою передбачено введення механізму податкової знижки та скасування виплати в пенсійний фонд при реєстрації електромобілів.

З 1 січня 2018 року скасували ПДВ та акцизний податок на ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

Раніше повідомлялося, що у 2017 році в Україні було зареєстровано 3265 автомобілів з електричним приводом, що на 91% більше, ніж в 2016 році.

Читайте також:В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС