Суспільство
23 березня 2018
Уряд підтримує скасування функцій СБУ, які чинять тиск на бізнес
Очільник Кабінету міністрів також додав, що для СБУ економічна функція є абсолютно неприродною.
news-image
Уряд готовий підтримати законопроект № 8057, спрямований на позбавлення правоохоронної системи повноважень впливати на роботу бізнесу. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє "Укрінформ", пише «Є!».
"Моя позиція як прем'єр-міністра і позиція уряду у тому, що ми повністю підтримуємо скасування функцій Служби безпеки України, Національної поліції та прокуратури щодо роботи з бізнесом, бо це анахронізм з радянської системи, що є не припустимим", - наголосив він.

За словами Гройсмана, з цієї причини вони готові не лише підтримати законопроект №8057, а й пропонують розширити його, щоб знизити тиск, який "систематично відбувається від правоохоронної системи на бізнес".

Очільник Кабінету міністрів також додав, що для СБУ економічна функція є абсолютно неприродною.

"Я виступаю категорично проти таких функцій, за що маю "добрих друзів" в економічних підрозділах СБУ. Але мене це абсолютно не лякає. Я про це говоритиму доти, поки вони не будуть позбавлені непритаманних функцій", - підсумував Гройсман.

Нагадаємо, Гройсман розкритикував силові структури за тотальні обшуки бізнесу. За його словами, за 3 роки силовики 296 тисяч разів обшукували бізнес.  Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №7275 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування. 1 грудня 2017 року президент Петро Порошенко підписав цей закон.