Світ
23 березня 2018
Книжка про кролика-гея, яка «тролить» віце-президента США, б’є рекорди продажів на Amazon (відео)
У книжці розповідається про гея-кролика, який знаходить своє кохання і намагається одружитись з іншим кроликом, попри заборони злого жука, який підозріло схожий на віце-президента Сполучених Штатів.
news-image

Олівер щотижня робить великий (20-30 хвилин) сюжет на якусь важливу для Сполучених Штатів політичну, соціальну чи економічну тему. Цього разу розглядалась особистість, погляди та зв’язки віце-президента Майка Пенса. Як з’ясувалось, він має консервативну позицію та виступає за «терапію з перевиховання» геїв, проти служби жінок в армії й захищає брехливі заяви президента Трампа, пише «Є!» з посиланням на Хмарочос.

Але є у нього і позитивна, на думку Джона Олівера, сторона. Це його домашній кролик, якого звати Марлон Бандо. У домашнього улюбленця є власний Instagram-акаунт, а також мала вийти книга під назвою «Один день з життя Марлона Бандо». Проте автори телешоу Last Week Tonight, яке виходить на кабельному телеканалі HBO, вирішили написати та видати книжку з такою ж назвою та схожою обкладинкою й розпочати її продаж у той самий день, що й книжка родини Майка Пенса.

Тільки у книжці шоу Джона Олівера розповідається про гея-кролика, який знаходить своє кохання і намагається одружитись з іншим кроликом, попри заборони злого жука, який підозріло схожий на віце-президента Сполучених Штатів.

За три дні продажів книжка «Один день з життя Марлона Бандо», видана Last Week Tonight, була продана накладом 180 тисяч одиниць та стала однією з найпопулярніших у інтернет-магазині Amazon. У іншій телепередачі з ведучим Сетом Мейєрсом, Джон Олівер розповідає, що вони не розраховували на таку популярність та розпродали вже всі наявні книжки, а тому треба робити додаткові наклади.

На Amazon у книги надзвичайно високий рейтинг – 4,9 з 5 «зірок», але навіть ті, хто ставить одну «зірку», у коментарі до оцінки «тролять» гомофобів.

Сам Джон Олівер у своєму шоу просив купити «фейкову» книжку про Марлона Бандо хоча б тому, щоб роздратувати Майка Пенса. Дитяча книга коштує $ 11.99, а гроші, виручені від продажу, підуть у благодійні фонди, які допомагають ЛГБТ-молоді.

Читайте також:До 50-ліття з дня народження Кузьми із Скрябіна «Укрпошта» випустить спецмарку