Події
24 березня 2018
НАБУ проводить обшук у банку «Фінансова ініціатива»
Детективи НАБУ прийшли з обшуком у банк.
news-image
Сьогодні, 23 березня, з 10.00 співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять обшук у центральному офісі банку "Фінансова ініціатива", який є в управлінні Фонду гарантування вкладів. Про це повідомляє сайт фонду, передає «Є!».

Представники НАБУ виламали вхідні двері у приміщенні банку, щоб вилучити оригінали документів, гроші та інші цінності. Водночас представників Фонду гарантування вкладів не допустили до процесу обшуку.

Свої дії правоохоронці обґрунтовували наявністю у них ухвали Солом'янського районного суду столиці від 16 березня 2018-го в рамках кримінального провадження №12016100000001664, у якій ідеться про необхідність здійснити обшук і виїмку документів. При цьому в ухвалі немає жодного посилання на те, що саме ці дії потрібно здійснювати в ПАТ "Банк "Фінансова ініціатива, – заявили у фонді, зазначивши, що постійно надавали необхідні документи співробітникам бюро.

Водночас у банк із детективами прибула група швидкого реагування НАБУ.

"Викликає великий сумнів необхідність залучення підрозділу фізичного захисту НАБУ для проведення слідчих дій у неплатоспроможних банках в управлінні Фондом гарантування", – ідеться в прес-релізі фонду.

У Фонді гарантування також заявили, що вилучення оригіналів документів, комп'ютерів, накопичувачів інформації, серверів обмежить можливість відомства управляти майном і активами банку.

На сайті НАБУ інформації про обшук немає.