Суспільство
24 березня 2018
Кличко розповів німцям про свої політичні амбіції
Кличко також розповів про економічну ситуацію в Києві.
news-image
Київський міський голова Віталій Кличко зізнався, що подумує з приводу майбутніх президентських виборів, але спочатку зобов'язаний виконати все, що обіцяв киянам.

Про це мер української столиці розповів ввечері в п'ятницю в Берліні на панельній дискусії «Україна: в полоні кризи?», яку організували Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) разом з виданням Tagesspiegel, повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Ви говорите про президентські вибори в наступному році... Я думаю. Але я б хотів довести до кінця все, що обіцяв, - сказав міський голова.

Кличко вважає, що люди будуть говорити, що він обіцяв дуже багато, а потім сказав: мені дуже шкода, але нові вибори, і хтось інший повинен виконати мої обіцянки, а я маю свої персональні перспективи реалізувати на іншому місці... 

У мене в житті є принцип: я повинен тримати слово і виконувати його до кінця,- заявив мер.

За його словами, кожен має політичні амбіції, але «на жаль, тут не виходить так швидко, як у спорті».

Кличко також розповів про економічну ситуацію в Києві. Зокрема, за його словами, за 3 роки міський бюджет був подвоєний, а борг - вдвічі скорочено. Після «війни» з кіосками кожен торговець тепер платить в казну; і якщо в 2015 місто отримувало 280 тис. грн, то в 2017 році місце можна було купити за мільйон, сказав градоначальник.

Також, за його інформацією, минулого року 60% всіх інвестицій, що зайшли в країну, "осіли" у столиці. Відкриття в 2018 році в Києві представництва IKEA стане добрим знаком для інвесторів, впевнений Кличко.

Розповідаючи про залучення інвестицій в місто, він зазначив: "Зустрічаючись з інвесторами я представляю себе всім інвесторам: я готовий працювати бодігардом для ваших інвестицій, для вашого бізнесу; я - 24 години 7 днів на тиждень на роботі, і я готовий вам допомагати». 

І це працює, - додав Кличко.