Суспільство
24 березня 2018
СБУ викрила мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів у Дніпропетровській області
СБУ провела обшуки в антиукраїнських інтернет-агітаторів.
news-image

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили двох жителів Дніпропетровської області, які займалися антиукраїнською агітацією у соціальних мережах за завданням спецслужб РФ, повідомила прес-служба СБУ, передає «Є!».

Правоохоронці встановили, що зловмисники агітували у соцмережах за створення "Новоросії" і розширення території, підконтрольної терористам "ЛДНР".

Агітаторів найняли мешканці тимчасово окупованого Донецька та Криму, які представлялись співробітниками органів безпеки РФ. Безпосереднє встановлення контакту відбулось через близьких родичів та друзів зловмисників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України, – заявили у спецслужбі.

За даними СБУ, одним із завдань агентів був пошук проросійськи налаштованих громадян для участі у фейкових протестних акціях.

Під час обшуку у підозрюваних виявили комп'ютери, які ті використовували для розповсюдження антиукраїнських матеріалів і зв'язку з російськими кураторами.

Щодо агітаторів відкрито кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.