Події
26 березня 2018
У Польщі затримали підозрюваного у шпигунстві на користь Росії
Підозрюваний передавав співробітникам російських спеціальних служб інформацію, що стосується планових дій польського уряду проти будівництва газопроводу Nord Stream 2.
news-image

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало особу, підозрювану у шпигунстві на користь Росії. Про це пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Арештований цікавився діяльністю польського Міністерства енергетики, інформує телеканал TVP1. Як повідомляється, підозрюваного звати Марек В. підтримував контакти з офіцерами російської розвідки, які "діяли під дипломатичним прикриттям" у посольстві Росії у Варшаві.

Уточнюється, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі проводило розслідування за допомоги інши держав Євросоюзу. Затриманого чоловіка взято під варту на три місяці. В Агентстві внутрішньої безпеки підтвердили PAP інформацію про затримання розвідника. 

"Марек В. передавав співробітникам російських спеціальних служб інформацію, що стосується планових дій польського уряду проти будівництва газопроводу Nord Stream 2", - заявив офіційний представник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарін.

Після повідомлень про затримання розвідника МЗС Польщі викликало російського посла в Варшаві. 

Читайте також:У Чехії на хімічному комбінаті стався вибух, є загиблі