Економіка та бізнес
26 березня 2018
Fitch підтвердило рейтинги дефолту Києва і Харкова на рівні «B-»
Прогноз за всіма рейтингами - "стабільний".
news-image

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва і Харкова в іноземній та національній валютах на рівні "В-", повідомляється у прес-релізі Fitch, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Крім того, агентство підтвердило Києву національний довгостроковий рейтинг на рівні "A- (ukr)", Харкову - короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "В" і довгостроковий рейтинг за національною шкалою на рівні "AA- (ukr)".

Прогноз за всіма рейтингами - "стабільний".

За даними Fitch, підтвердження рейтингів Києва відображає помірний рівень боргу міста та збереження бюджетних показників із хорошим операційним балансом, що обумовлено зростанням податкових надходжень на тлі відновлення економіки.

У свою чергу підтвердження рейтингів Харкова відображає хороші операційні показники міста і відсутність у нього прямого боргу.

Водночас, додає агентство, рейтинги обох міст продовжують стримуватися рейтингами України і слабким інституціональним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади.

"Інституційне середовище в Україні є недостатньо прозорим і розвиненим, що негативно позначається на довгостроковому розвитку і бюджетному плануванні ... Крім того, напередодні президентських і парламентських виборів у 2019 році зростають політичні ризики, пов'язані з інтересами впливових політичних кіл і фрагментованістю політичних сил", - повідомляється в прес-релізі.
Читайте також: Екс-бойовик «ДНР» отримав довічне ув'язнення за вбивство поліцейського