Суспільство
26 березня 2018
У Німеччині зростає кількість мігрантів без документів, яких не можуть відправити додому
Найбільше таких осіб походять з Індії та Пакистану.
news-image

У Німеччині протягом 2017 року збільшилася кількість прохачів притулку та мігрантів, яким було відмовлено в праві перебувати на території ФРН, але які не можуть бути повернуті до країн їхнього походження через відсутність у них необхідних документів. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Є!»

За даними внутрішнього звіту Міністерства внутрішніх справ Німеччини, станом на кінець 2017 року таких осіб у країні налічувалося майже 65 тисяч.

Це на понад 70 відсотків більше, ніж було станом на кінець 2016 року - тоді осіб, яким відмовили у наданні притулку та яких через відсутність документів не можуть відправити до країн походження, було близько 38 тисяч.

Найбільше таких осіб походять з Індії та Пакистану - 5,7 тисячі та 4,9 тисячі відповідно. Також велика кількість таких осіб походить з Афганістану (3,9 тисячі) та Росії (3,8 тисячі). Крім того, німецьким органам влади не вдалось визначити громадянство ще майже 3,8 тисячі таких осіб без документів.

За даними німецької Федеральної служби з питань міграції та біженців (BAMF), протягом 2017 року з країни було вислано до країн походження близько 26 тисяч мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку. У попередньому році їхня кількість була дещо вищою - 28 тисяч осіб.

Читайте також: За п'ять років витрати українців у Польщі подвоїлися