Події
26 березня 2018
Український хакер розорив банки Іспанії на мільярд доларів
Чоловіка вважають мозковим центром хакерського угруповання «Кобальт».
news-image

Поліція Іспанії затримала хакера-українця, який полегшив банківські скарбниці на мільярд доларів. 34-річний чоловік жив в у цій країні уже чотири роки, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Чоловіка вважають мозковим центром хакерського угруповання "Кобальт", в якому було ще двоє українців і один росіянин. Зловмисники заражали шкідливими програмами комп'ютерні системи банків – це дозволяло їм знімати гроші з банкоматів на відстані та хазяйнувати у чужих банківських рахунках. 

Практично одночасно українська кіберполіція прозвітувала, що викрила ще одного хакера з групи "Кобальт" у Києві. Він проникав в IT-системи банків та готелів, а отримані дані продавав. Одного разу йому вдалось продати реквізити 140 тисяч банківських карт за півтора мільйона доларів. 

34-річний чоловік жив в Іспанії уже чотири роки, пишуть місцеві ЗМІ. Його вважають мозковим центром хакерського угруповання "Кобальт", в якому було ще двоє українців і один росіянин. Зловмисники заражали шкідливими програмами комп'ютерні системи банків. Це дозволяло їм знімати гроші з банкоматів на відстані та хазяйнувати у чужих банківських рахунках.

Читайте також: Україна видворяє 13 російських дипломатів, – Порошенко
Читайте також: У Кропивницькому контрактник крав з частини рації: награбував на 80 тисяч