Світ
27 березня 2018
Художнього керівника Національного балету Фінляндії відсторонили від посади через неналежну поведінку
Керівник, зокрема, коментував зовнішній вигляд і приватне життя танцівників.
news-image

Національний балет Фінляндії відсторонив художнього керівника Кеннета Греве від посади. Греве формально залишиться керівником балету до закінчення терміну повноважень, тобто до кінця липня, передає «Є!» із посиланням на Yle.

Відповідно до прес-релізу Фінської національної опери, зміщення Греве з посади начальника пов'язано з некоректними висловлюваннями на адресу артистів Національного балету. Греве, зокрема, коментував зовнішній вигляд і приватне життя танцівників.

Ми відверто обговорили ситуацію всередині організації. Я спільно з Кеннетом Греве прийшла до висновку, що з точки зору добробуту робочого колективу краще, якщо він подасть у відставку, - заявила генеральний директор Національної опери Гіта Кадамбі.

 

Я дуже шкодую. Я з великою пристрастю ставлюся до своєї роботи і визнаю, що напевно переступив межі на посаді начальника. Я прошу вибачення перед артистами і всім Національним балетом. Сподіваюся, те, що трапилося, не завдасть шкоди репутації й майбутньому трупи, - заявляє Греве в прес-релізі.

 

Ситуація вкрай прикра. Однак попри те, що трапилося, ми як і раніше, цінуємо ту роботу, яку Кеннет виконав на благо Національного балету, - підкреслює Гіта Кадамбі.


ЗМІ ще раніше відзначали методи роботи Греве. Тоді ряд артистів Національного балету критикували Греве за те, що через надмірне навантаження кількість лікарняних серед артистів подвоїлася за рік. Артисти звинуватили його також у використанні некоректної мови при спілкуванні зі співробітниками балету

Читайте також: Польща почне будувати паркан на кордоні з Україною і Білоруссю