Шоу-біз та культура
27 березня 2018
Український фільм Рівень чорного отримав головний приз на кінофестивалі в Швейцарії (відео)
Картина отримає грошову нагороду у розмірі 30 тисяч швейцарських франків.
news-image

Українська картина Валентина Васяновича "Рівень чорного" отримала Гран-прі Festival International de Films de Fribourg (FIFF), який проходив у Швейцарії. Про це повідомляється на сайті кінофестивалю, пише «Є!» з посиланням на 112.

Відзначається, що картина отримає грошову нагороду у розмірі 30 тисяч швейцарських франків. Журі фестивалю відзначило фільм "за унікальність візуальної мови, складність кінематографічного рішення і безкомпромісний погляд режисера, прикрашений гумором і ніжністю".

Прем'єра картини відбулася в минулому році на Одеському міжнародному кінофестивалі. Фільм розповідає про самотність, яка живе у великому місті. Костя, весільний фотограф, теж у ньому живе. На порозі 50-річчя герой розуміє, що все, що він любив і до чого був прив'язаний, зникає назавжди.

"Рівень чорного" був висунутий на премію "Оскар" від України у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою", але картина не потрапила в шорт-лист премії.

Нагадаємо, 26 березня були оголошені номінанти кінопремії "Золота Дзиґа". Церемонія вручення нагород другої національної кінопремії відбудеться 20 квітня в КВЦ "Парковий".