Війна
10 лютого 2015
Після зруйнування колонії в Чорнухіно, кількасот в'язнів розбіглися хто куди - Москаль
У селищі Чорнухіно тривають вуличні бої.
news-image

Частину Чорнухиного зайняли бойовики. Колонія суворого режиму зруйнована, ув’язнені розбіглися, в селищі гуманітарна катастрофа. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці губернатора Луганщини Геннадія Москаля, пише Єдність.інфо.

Група Луганської облдержадміністрації, яка приїхала з гуманітарною місією в Донецьку область для евакуації мешканців заблокованого Чорнухиного, тримає постійний телефонний зв'язок із селянами. Котрі все ще чекають на гуманітарний коридор.

Ось що вони повідомляють:

У Чорнухиному йдуть вуличні бої між українськими силовиками з одного боку і бойовиками та російськими військовими з іншого. Кілька вулиць селища зайняли терористи, більшу частину, включно з селищною радою, утримують наші військові. В Чорнухиному розташована колонія суворого режиму, де в мирний час утримувалося близько тисячі засуджених за важкі злочини. Більшу частину в’язнів вдалося вивезти до початку активних бойових дій, ще 375 чоловік залишилося. За останні кілька днів у колонію неодноразово влучали артилерійські снаряди. Огорожа пошкоджена в багатьох місцях, комунікації та корпуси зруйновані, багато в’язнів розбіглися хто куди. В колонії залишилося всього 10 охоронців, однак охороняти засуджених вони не в змозі через постійні бойові дії та обстріли. Спроба вивезти охоронців та їхні сім’ї з Чорнухиного закінчилася нічим — броньований “КрАЗ” та автобус підірвали ще на підступах до селища. Місцеві мешканці, що залишилися в Чорнухиному, сидять у підвалах. Надходить інформація про загиблих як серед військових, так і серед мирного населення, однак офіційно підтвердити її поки неможливо. Селяни хочуть вирватися з цього пекла, але не можуть.

Читайте також: "Дякую Богу, що я не москаль. Москалі, дякуйте, що я не Бог", - українець біля відбитого танка
"Сьогодні всі говорять про Дебальцево, хоча у Чорнухиному ситуація зовсім не краща, а може й гірша, - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. - Для порятунку людей потрібен гуманітарний коридор і гарантія бойового затишшя. Мирних мешканців необхідно вивезти з селища якомога швидше, інакше всі вони можуть загинути. Зараз у Чорнухиному без перебільшень справжня гуманітарна катастрофа. Обласна адміністрація і я особисто робимо все, щоб врятувати людей, ми все ще чекаємо обіцяний гуманітарний коридор. Про розвиток подальших подій повідомимо додатково".