Економіка та бізнес
28 березня 2018
В Україні вже нарахували понад тисячу мільйонерів
На 21 березня 2018 громадянами подано понад 130 тис. податкових декларацій.
news-image

Державна фіскальна служба констатує, що з початку деклараційної кампанії подав декларацію 1 061 мільйонер. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГФС, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.  

"Доходи в сумі понад 1 млн гривень задекларовані 1 061 громадянином, порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість таких громадян зросла більш ніж на 50%", - зазначено в ньому.

Наголошується, що найбільша кількість громадян, які задекларували понад мільйон гривень доходів, що враховується в Києві - 409 осіб, або майже 40% від загальної кількості.

Кількість громадян, які задекларували право на податкову знижку за порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла майже на 30% і становить 35 тис. чоловік. Їм буде повернуто 72,1 гривень, що 23,2 млн гривень, чи на 48% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Також за оперативними даними на 21 березня 2018 громадянами подано понад 130 тис. податкових декларацій про майновий стан і доходи, що на 2% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Загальна сума задекларованого доходу становить 12,3 млрд гривень, що на 1,8 млрд гривень, або на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно з оперативними даними, більшість громадян декларували отриманий дохід у вигляді заробітної плати, загальна сума якого склала близько 4,1 млрд гривень. Доходи від успадкованого чи отриманого у дарунок майна склали 2,1 млрд гривень; від продажу рухомого або нерухомого майна - 1,1 млрд гривень; при отриманні інших доходів - 2,1 млрд гривень і при отриманні іноземних доходів - 400,6 млн гривень.

Також задекларовано до сплати 324,2 млн. гривень, що на 29,9 млн гривень, або на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума військового збору, задекларована платниками податків самостійно сплаті, становить - 50,2 млн гривень.

Читайте також: Екс-міністр часів Януковича володіє найбільшою кількістю дозволів на користування надрами