Суспільство
28 березня 2018
«Обери свого лікаря» стартує 2 квітня — Супрун
Кампанія не має кінцевого терміну.
news-image

З понеділка, 2 квітня, в Україні стартує загальнонаціональна кампанія "Обери свого лікаря". Вона не має кінцевого терміну. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на засіданні Кабінету міністрів у середу, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Декларація - це форма заяви. Ви повідомляєте, що обрали саме цього лікаря і цей медичний заклад, тоді з липня гроші підуть у той медичний заклад, до того лікаря, якому ви довірили своє здоров'я. Вибирати лікаря можна в будь-якому закладі, незалежно від місця прописки. Ви впізнаєте заклад, у якому можна підписати декларацію, за позначкою "Тут можна обрати свого лікаря". Поспішати не потрібно - кінцевого терміну підписання декларації немає, і швидкість - не головне в цьому процесі. Головне - якість і свідомість вибору. Вся нормативна база для підписання декларації вже готова", - сказала Супрун.

Вона додала, що з 2 квітня стартує і загальнонаціональна інформаційна кампанія стосовно вибору лікаря первинної ланки та підписання з ним декларації.

Ті, хто має запитання стосовно реформи первинної ланки медицини, також можуть зателефонувати на Урядову "гарячу" лінію 1545.

Читайте також: В Україні вже нарахували понад тисячу мільйонерів