Суспільство
28 березня 2018
Погода на Великдень: синоптики розповіли, чого чекати українцям
7-9 квітня, температура повітря в Україні коливатиметься в межах +2 +8 градусів, на півдні країни стовпчики термометрів піднімуться до +12 +15°С.
news-image

Світле свято Великодня випадає в 2018 році на 8 квітня. Зазвичай відразу після цього настає тепла і ясна погода. Синоптики розповіли, чого чекати українцям від погоди в цьому році, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Іноземні метеослужби повідомляють, що потужний атлантичний циклон почав втрачати свій вплив і погода в квітні буде в межах кліматичної норми. Нічні заморозки повинні відступити, температура в темний час доби буде до +5 градусів. 7-9 квітня, температура повітря в Україні коливатиметься в межах +2 +8 градусів, на півдні країни стовпчики термометрів піднімуться до +12 +15°С.

У північних та західних областях прогнозуються дощі, в інших областях – без істотних опадів. За словами синоптика Леоніда Горбаня, не варто чекати різкого підвищення температури. На Великдень не буде так тепло, як зазвичай, а тепло прийде тільки наприкінці другого місяця весни.

"До Великодня температура буде +4-5 середньодобова, тобто денна - 7-8, максимум +9-10 градусів. Пасхальне неділю очікується прохолодним - не вище +7-11 градусів (див. інфографіку). Якщо порівнювати з температурними показниками минулих років - цей квітень вважається холодним. Але аграрії на таку весну моляться, бо пізня весна ніколи не обдурить. На доказ цього 2018-й - рік Венери, а він, за статистикою, на другому місці по врожайності після року Юпітера. При пізньої весни можна чекати 100% врожаю, особливо на ярі культури", - розповів Леонід Горбань.

Читайте також:Готуємося до свят: яка вартість цьогорічного великоднього кошика

Читайте також:Українців у квітні очікують два додаткових вихідних - один доведеться відпрацювати