Події
29 березня 2018
Україна вимагає від РФ негайно звільнити активіста Балуха, який оголосив голодування через вирок
Після оголошення голодування активіст тільки п'є воду і чай.
news-image

У Міністерстві закордонних справ України наполягають, що справа проти засудженого підконтрольним Кремлю судом в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха є сфабрикованою. Про це у мікроблозі Twitter написала речник МЗС Мар'яна Беца.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Вимагаємо від РФ негайно звільнити політв'язня з АР Крим В.Балуха, який оголосив голодування з 19 березня. Справа сфабрикована", - заявила речник МЗС.

Як повідомляв УНІАН, 19 березня Балух оголосив голодування на знак протесту проти винесеного йому вироку. Після оголошення голодування активіст тільки п'є воду і чай. Рідні висловили стурбованість станом його здоров'я. Раніше правозахисники повідомили, що Балух перебуває в одиночній камері під цілодобовим спостереженням без зв'язку. 14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українському активісту. Суддя виключив зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів, Балуха засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4,6 тис. грн). ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року, заявивши про виявлення на горищі його будинку патронів та кількох тротилових шашок. Захист і правозахисники стверджують, що активіст став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - прапор України у дворі його будинку.

Читайте також: Пожежа в Кемерово: Росія оголосила у міжнародний розшук українця Вольнова