Світ
29 березня 2018
Перший безпілотний поїзд вже курсує Британією
Автоматизація залізничного руху, як вважають конструктори, в перспективі може допомогти пасажирам економити час, а також знизить ймовірність людської помилки.
news-image

На думку конструкторів, автоматизація залізниці дозволить пасажирам заощаджувати час, а також знизить ймовірність людської помилки. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Експрес.

Безпілотний склад буде курсувати між містами Пітерборо і Хоршем. Ініціатором проекту є британська компанія Thameslink Railway, яка займається обслуговування однойменної залізниці. Автоматизація залізничного руху, як вважають конструктори, в перспективі може допомогти пасажирам економити час, а також знизить ймовірність людської помилки.

Але при цьому в кабіні машиніста зобов'язаний перебувати машиніст - він буде стежити за роботою автоматичної системи, а також відкривати і закривати двері перед пасажирами. Перед тим як, запустити проект, розробники тестували його протягом 18 місяців.

За даними видання, робота над запуском безпілотного поїзда зайняла близько 5 років і коштувала 7 млрд фунтів стерлінгів (близько млрд). Протяжність залізниці Thameslink Railway становить 225 км, вона налічує 68 станцій.

Читайте також:250 українських IT-спеціалістів можуть скоро отримати роботу в Ryanair

Читайте також:Корейці створили навушники-антистрес, через які не можна слухати музику