Події
30 березня 2018
Самогубство Волошина: голова Миколаївської ОДА попросив відсторонити його на час слідства
Савченко написав відповідну заяву і зареєстрував її у п'ятницю, 30 березня.
news-image

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко подав президенту України Петру Порошенко свою заяву про складання повноважень на період розслідування кримінальної справи про самогубство глави Миколаївського міжнародного аеропорту Владислава Волошина, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Я написав заяву з цього приводу і зареєстрував її сьогодні. Вона зареєстрована 30 березня", — сказав Савченко на брифінгу в Києві, продемонструвавши написаний від руки документ, передає "Громадське".

Своє рішення Савченко пояснив необхідністю "уникнути будь-яких спекуляцій".

На питання про те, чи прийняв Порошенко його заяву, голова Миколаївської ОДА сказав:

"Є певний документообіг. У згоді з ним не прийняти цю заяву неможливо".

Як повідомлялося, учасник АТО, військовий льотчик, в.о. керівника миколаївського аеропорту Владислав Волошин 18 березня скоїв самогубство у Миколаєві у власній квартирі, вистріливши з бойового пістолета. Родина в той момент перебувала вдома. Постраждалий був терміново госпіталізований, але помер у лікарні. За свідченнями родичів, Волошин останнім часом перебував у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри.

Після інциденту місцеві ЗМІ оприлюднили нібито листування невідомого з Волошиним, в якому загиблий розповідає про конфлікт з головою Миколаївської ОДА Олексієм Савченком. У чаті Волошин повідомляє про «махінації» при реконструкції будівлі аеропорту, про бажання піти з посади, про думки, пов'язані з можливою смертю. Також в листуванні Волошин надає копії доручень Савченка, копію висновків перевірки Державної аудиторської служби про ремонтні роботи в аеропорту. При цьому Волошин нібито хотів написати заяву на звільнення, але Савченко продовжив контракт.

У ході розслідування справи було допитано Савченка, про що заявив начальник ГУ НП України в Миколаївській області Юрій Мороз. За його словами, Савченко заявив, що мав із Волошиним лише робочі стосунки.

Читайте також: Попри прогули в Раді нардеп Бакулін заробив понад 800 тисяч