Події
30 березня 2018
З травня уряд почне системні виплати вже підвищених військових пенсій
У свою чергу Рева повідомив, що згідно з рішенням уряду середній розмір підвищення пенсій - 1500 грн, і запевнив, що поставлені завдання будуть виконані. Як
news-image

З травня Кабмін починає системні виплати вже підвищених військових пенсій, а в квітні всі військові пенсіонери згідно з рішенням уряду отримають доплати до пенсій за січень-березень. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, з метою оцінити поточну ситуацію в системі пенсійного забезпечення військовослужбовців, інформує «Є!» з посиланням на РБК.

Зокрема, за його словами, при підвищенні пенсій уряд врахує січень, лютий і березень. До травня всі виплати повинні бути здійснені у повному обсязі.

"Я обіцяв військовим пенсіонерам, що ми почнемо підвищення пенсій. І ми це робимо. Головне, що ми врахуємо і січень, і лютий, березень. Питання чутливий - хотів би, щоб з цим рішенням ми прийшли до кожному військовому пенсіонеру і віддали належне... Важливо, щоб до травня всі виплати були здійснені в повному обсязі. А з травня ми повинні вийти на системність підвищених виплат. Люди чекають", - зазначив Гройсман під час проведення наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою щодо ситуації в системі пенсійного забезпечення військовослужбовців.

У свою чергу Рева повідомив, що згідно з рішенням уряду середній розмір підвищення пенсій - 1500 грн, і запевнив, що поставлені завдання будуть виконані. Як повідомлялося, в кінці 2017 року уряд напрацював рамковий проект закону щодо підвищення пенсій військовим пенсіонерам і передало його на подальше опрацювання в Раду національної безпеки і оборони.

Таким чином, Пенсійний фонд з другої половини березня почав виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям.

Пенсії будуть підвищуватися поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн. І з 1 січня 2020 року - ще в середньому на 750 грн.

Таким чином, за два роки військові пенсії збільшаться приблизно вдвічі. На сьогодні середня пенсія становить 2898,41 грн.

Читайте також:З квітня в Україні зростуть виплати для працюючих пенсіонерів

Читайте також:Ще кілька європейських країн можуть вислати дипломатів РФ через отруєння Скрипаля