Події
30 березня 2018
Порошенко опублікував декларацію за минулий рік
Зі свого доходу Порошенко заплатив 18% податку та 1,5% військових зборів.
news-image

За минулий рік президент Петро Порошенко отримав дохід у розмірі 16 мільйонів 303 тисячі 874 гривні, а також 336 тисяч гривень заробітньої плати.

Про це повідомляє прес-служба президента, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Загальна сума доходів, отриманих Петром Порошенком за 2017 рік, дорівнює 16 303 874 гривням. 336 000 із них становить заробітна плата, яку глава держави із року в рік в повному обсязі перераховує на благодійні цілі. 15 795 874 гривень – проценти по депозитах. З цими та іншими даними можна ознайомитися у електронній декларації Петра Порошенка за 2017 рік, яка сьогодні з'явиться у відкритому доступі", - йдеться повідомленні.

Також повідомляється, що зі свого доходу Порошенко заплатив 18% податку та 1,5% військових зборів. 

Також у прес-службі зазначили, що презилент втратив за минулий рік 430 тисяч доларів із грошей, які зберігаються на його банківських рахунках. Заробітню плату у розмірі 336 тисяч гривень він традиційно відав на благодійність. 

Згадано і сканадальний відпочинок Порошенка на Мальдівах, який, як зазначалося у численних розслідуваннях, міг коштувати близько півмільйона доларів. У декларації президента, однак, сума вдвічі менша, як кажуть в Адміністрації.

Нагадаємо, 27 березня 2017 року президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. 

Читайте також: Мінфін створить сервіс, що спростить заповнення податкової декларації
Читайте також: Орендодавець елітної нерухомості в Києві поскаржився на зубожіння депутатів