Події
31 березня 2018
Радбез ООН запровадив нові санкції проти КНДР
Санкції введені проти 21 компанії, 27 судів і однієї фізичної особи у зв'язку з незаконним перевезенням нафти і вугілля.
news-image

Комітет Ради Безпеки (РБ) ООН з питань щодо КНДР запровадив нові санкції проти низки компаній Північної Кореї, повідомляє Reuters.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Санкції введені проти 21 компанії, 27 судів і однієї фізичної особи у зв'язку з незаконним перевезенням нафти і вугілля. Нагадаємо, раніше Reuters з посиланням на джерела повідомило, що Північна Корея продає вугілля, поставляючи його у російські порти, з яких він переправляється в Південну Корею і Японію. Видання нагадує, що санкції ООН з 5 серпня забороняють КНДР експортувати вугілля, однак, за інформацією джерел, з тих пір північнокорейське паливо принаймні три рази поставлялося в російські порти Знахідка і Холмськ. Там вугілля вантажили на судна, які переправляли його в Південну Корею і Японію. 22 січня Європейський Союз ввів санкції проти ще 17 фізичних і юридичних осіб, які вели торгівлю з Північною Кореєю. Рада безпеки ООН 22 грудня 2017 року одноголосно прийняла рішення посилити санкції проти Північної Кореї через проведених нею ракетні і ядерні випробування. Зокрема значно зменшено (з 2 млн до 500 тис. барелів) обсяг поставленого їй палива.  Крім того, заборонено ввезення в Північну Корею продовольчої і сільськогосподарської продукції, машин, електричних приладів, землі, каменю і дерева. Також забороняються постачання промислового обладнання, транспортних засобів, заліза, сталі та інших металів. 

Читайте також: Трамп продовжив санкції проти ФСБ і ГРУ за кібератаки щодо США