Суспільство
10 лютого 2015
У Криму вирішили знести "резиденцію Януковича"
Прокуратура зазначила, що при реконструкції об'єкта дві капітальні споруди зведено забудовником в порушення Містобудівного кодексу Російської Федерації без дозвільних документів і за межами відведеної для бази відпочинку території
news-image

Балаклавський суд виніс рішення про знесення незаконних споруд в урочищі Батиліман під Севастополем. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Севастополя, пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Радіо Свобода.

«Прокуратура провела перевірку законності будівельних робіт на об'єкті капітального будівництва «Реконструкція бази відпочинку «Мис Айя» в урочищі Батиліман. Встановлено, що під час реконструкції зазначеного об'єкта дві капітальні споруди зведено забудовником в порушення ст. 49, 51 Містобудівного кодексу Російської Федерації без дозвільних документів і за межами відведеної для бази відпочинку території», – повідомляє прес-служба.

Суд задовольнив позовну заяву щодо знесення самовільних будівель.

Читайте також: "Межигірська" фірма спокійно перевела будинок Януковича на Оболоні на нового власника

У 2013 році на південному узбережжі Криму на місці головного корпусу бази відпочинку відбувалося масштабне будівництво приватного маєтку екс-президента України Віктора Януковича та його найближчого оточення. База була приватизована разом із «Межигір'ям» за часів  прем'єрства Віктора Януковича.