Суспільство
2 квітня 2018
Відсьогодні українці можуть обирати свого сімейного лікаря: покрокова інструкція
Сьогодні стартує головна частина медичної реформи.
news-image

Сьогодні стартує головна частина медичної реформи - українці мають обрати свого сімейного лікаря і підписати з ним договір, передає «Є!» із посиланням на Українські новини. 

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook покрокову інструкцію із вибору лікаря та підписання з ним декларації.

"Найголовніше, визначитися з людиною, котрій ви довіряєте. Сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким ви підпишете декларацію, має стати вашою першою довіреною особою в питанні здоров'я. Саме йому ви будете дзвонити під час застуди та інших проблем і питань щодо самопочуття. Він даватиме поради з профілактики, лікування і за потреби даватиме направлення до вузьких спеціалістів", - написала вона.

При тому Супрун зазначила, що не обов'язково підписувати декларацію з лікарем негайно, оскільки процес вибору лікаря не має кінцевих термінів, а значить кожен зможе знайти свого фахівця, коли буде зручно.

"Почніть розпитувати знайомих або відштовхуйтеся у виборі від медзакладу, де б хотіли лікуватися. Зауважте, що це має бути заклад, який надає первинну медичну допомогу та він має бути підключений до електронної системи охорони здоров'я. Частина медзакладів вже підключилася, частина ще в процесі. Просимо місцеву владу максимально сприяти підключенню медзакладів до системи "Електронне здоров'я". Коли знайдете лікаря, візитом до якого будете задоволені, підпишіть із ним декларацію", - написала вона.

Покрокова інструкція для підписання декларації з лікарем: