Події
2 квітня 2018
Паводок в Україні: у ДСНС повідомили про загальну ситуацію в країні
У Чернігові, підтопленими залишаються 90 домогосподарства, 5 житлових будинків, евакуйовано 7 осіб.
news-image

В Україні спостерігається підтоплення окремих населених пунктів через підняття рівня ґрунтових вод на багатьох річках країни. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пише «Є!» з посиланням на РБК.

У Сумській область внаслідок інтенсивного танення снігу відбулося різке підвищення рівня води у р. Охтирка, що призвело до підтоплення приватних домоволодінь міста Охтирка. Наразі підтопленим залишається 351 домогосподарство, 13 житлових будинків, евакуйовано 63 особи.

 У Чернігові, підтопленими залишаються 90 домогосподарства, 5 житлових будинків, евакуйовано 7 осіб.

На р. Дунай у м. Вилкове (Одеська область) рівень води становить 161 см, до відмітки підтоплення територій житлового сектору  (185 см) залишається 24 см.

Вода утримується вода на заплавах: р. Горинь (м. Дубровиця Рівненська область), перевищення відмітки виходу води на заплаву на 47 см (до підтоплення житлового сектору залишається 113 см); р. Прип’ять (зона відчуження Київська обл.), перевищення відмітки виходу води на заплаву на 144 см (до підтоплення житлового сектору залишається 166 см); р. Західний Буг (м. Камянка Бузька Львівська обл.), перевищення відмітки виходу води на заплаву на 4 см (до підтоплення житлового сектору залишається 126 см); р. Латориця (м. Мукачеве Закарпатська обл.), перевищення відмітки виходу води на заплаву на 14 см (до підтоплення житлового сектору залишається 246 см); р. Сула (м. Лубни Полтавська обл.), перевищення відмітки виходу води на заплаву на 7 см (до підтоплення житлового сектору залишається 333 см); р.р. Прип’ять та Стохід (Любешівський р-н Волинська обл.) на площі близько 1 тис. 30 га (без загрози підтоплення житлового сектору).

Синоптики попереджають про подальший підйом рівня води "За прогнозом Укргідрометцентру, 3-6 квітня очікується продовження розвитку весняного водопілля з подальшим підйомом рівнів води", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на лівих притоках Середнього Дніпра очікується підйом рівнів води на 0,6-1,0 м з виходом води на заплаву (Сумська, Полтавська, Дніпропетровська обл.), а на рiчках басейну Прип'ятi - на 0,1-0,5 м з подальшим затопленням заплавних територiй та початкового затоплення окремих господарських споруд у Ратнiвському районі Волинської області.

Також зазначається, що на р. Дунай, м. Вилкове (Одеська обл.) зберігатимуться небезпечні рівні води в межах 160-170 см. "

На Закарпатті очікується формування максимальних рівнів чергової хвилі водопілля з підйомом рівнів води над поточними відмітками: р.Тиса (смт Вилок Виноградівського району) на 0,8-1,3 м; р. Тиса та р. Латориця (м. Чоп) на 0,8-1,3 м з утриманням води на заплаві міждамбового простору (без негативних наслідків)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:На Сумщині повінь, поліція на човнах рятує людей (фото)