Події
2 квітня 2018
На Луганщині 240 шахтарів лишилися під землею через знеструмлення
Такі дії порушують правила безпеки охорони праці і можуть привести до непередбачуваних наслідків.
news-image

Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинецьна своїй сторінці у Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

"Як повідомив голова ППО НПГУ шахти "Гірська" Віктор Видиш, сьогодні державна структура - "Регіональні електричні мережі" - знеструмила всі шахти ДП "Первомайськвугілля" в Луганській області. Ситуація критична, не працюють навіть підйомні машини в шахтних стволах (стовбурах)", - йдеться у повідомленні.

За його словами, на шахті "Гірська" під землею, на глибині понад 1000 метрів, залишається 240 гірників.

"Електроенергія подається по запасному кабелю тільки для забезпечення провітрювання і відкачування води", - написав Волинець.

При цьому, він зазначив, що звернувся до голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги з приводу цієї критичної ситуації щодо відключення електроенергії на шахтах.

За його словами, такі дії порушують правила безпеки охорони праці і можуть привести до непередбачуваних наслідків.

"Зараз мені стало відомо, що на шахті включений план ліквідації аварії, тобто шахтарі будуть виходити на поверхню по запасному виходу в південному шахтному стовбурі по сходах", - зазначив він.

Згодом Волинець написав, що на шахті "Гірська" гірники рухаються в напрямку двох шахтних стволів - людського і вентиляційного.

Читайте також: У Донецькій області загорівся дитячий садок, 125 осіб евакуювали
Читайте також: З початку доби бойовики активно відкривали вогонь по українських позиціях: один військовий загинув, трьох поранено