Події
3 квітня 2018
Холодницький заявляє, що жодного разу не спілкувався з Трухановим
Труханова і його заступника підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.
news-image

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим. Про це керівник  він розповів у розмові з журналістами перед початком допиту у ГПУ, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ. 

"Мені зараз дорікають, що виявляється що справу одеського голови Труханова я змушую швидше закінчити. Я з Трухановим жодного разу навіть не спілкувався вживу, ні телефоном, чи будь-яким іншим чином, ні з ким з тих фігурантів, яким підписані підозри", - зазначив Холодницький.

Як повідомлялося, керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує Назар Холодницький.

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, затримали 14 лютого в аеропорту "Бориспіль".

13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Читайте також: Холодницький розказав, що може бути на записах прослуховування з його кабінету