Події
3 квітня 2018
ВР попередньо ухвалила заборону рубок на гірських схилах Карпат
Проект закону №6749 за основу підтримали 259 народних депутатів.
news-image

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про заборону суцільних рубок ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Проект закону №6749 за основу підтримали 259 народних депутатів. Проектом пропонується визначити зміст термінів "ялицево-букові деревостани", "суцільні рубки", "рубки формування та оздоровлення лісів" тощо. 

"Таким чином, стане можливим проводити лише вибіркові рубки головного користування та вибіркові рубки формування та оздоровлення лісів в ялицево-букових деревостанах на стрімких схилах в лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори проекту зазначають, що в Україні з 2000 до 2011 року діяв мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону. У 2011 році цей мораторій перестав діяти, і це погіршило охорону важливих в екологічному, санітарно-гігієнічному, ґрунтозахисному та рекреаційному значенні категорій лісів.

"Більше того, така ситуація є вкрай небезпечною, оскільки збільшує імовірність виникнення лавин, селей, зсувів та повеней в Карпатському регіоні", - йдеться в пояснювальній записці.

 

Читайте також: В Україні можуть заборонити дельфінарії
Читайте також: В Україні є своє Мертве море (фото)