Події
4 квітня 2018
На Житомирщині учні зняли на відео як вчительна обзиває учня, через те, що той встав із-зі парти
Хлопець піднявся з місця без дозволу, а вчителька кидала в учня портфелем, лаяла його і виганяла з уроку.
news-image

Учні 6-го класу зняли на відео урок музики у школі Новограда-Волинського, де стався конфлікт між учителькою та одним із школярів. Педагога страшенно роздратувала поведінка дитини, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Хлопець піднявся з місця без дозволу, а вчителька кидала в учня портфелем, лаяла його і виганяла з уроку.

"Швидко вийшов, ідіот чи що?", - вимагала вона.

Хтось із класу в цей момент зробив жінці зауваження щодо кинутого в учня портфеля. У відповідь пролунало: "Рот закрий свій паршивий!". 

Назар Данюк твердить, що встав, аби піти попросити ластик, потрібний для роботи.

"А коли прихожу, вона починає мене штурхати і кинула портфель у мене. Я не хотів плакати, я теж трохи винуватий, що встав на уроці", - каже школяр.

Про вчительку він розповів, що різкі слова чув від неї не вперше. 

"Буває, коли зошита забудеш, там аркуш видеру, і вона каже: в туалеті будеш ним підтиратися", - розповів учень.

Директор Лариса Капчинська твердить, що скандальна вчителька написала заяву про звільнення, щойно відео її поведінки на уроці батьки дітей оприлюднили в інтернеті. 

"Для нас було, чесно кажучи, несподіванкою. Десь не витримав молодий педагог боулінгу, мабуть, з боку дітей. Вчитель молодий, ще три роки немає стажу, тому, видно, не впоралася в такій ситуації", - розмірковує вона.

Після інциденту в школі провели анонімне опитування учнів, і більшість із них відповіли, що педагог їх не ображала, а от як поводилася на уроках з однокласниками -  школярам не подобалось.

В управлінні освіти інцидент розібрали до дрібниць і переконують, що неправі були обидві сторони конфлікту. Учнів винуватять у тому, що вони вели приховану зйомку. 

"Дитина почала бігати по класу, провокувати вчителя. Прихована зйомка – це не накращий метод. Учитель неправий у тому, що вона не мала права говорити дитині вийти за класс. Вона кидала в учня портфель – це теж неприпустимо", - пояснила начальник міського управління освіти Тетяна Ващук.

Учителька, яка звільнилася після інциденту, від будь-яких коментарів відмовляється. За інформацією управління освіти міста та району, в жодній школі вона наразі не викладає. 

Читайте також: Київенерго вимкнуло опалення у Нафтогазі