Світ
4 квітня 2018
В Угорщині бойовика ДНР засудили до двох років умовно
3 квітня, визнав 43-річного Крістіана Л. винним у забороненому приєднання до збройної групі, яка бере участь у збройних зіткненнях.
news-image

Громадянин Угорщини був затриманий в минулому році в аеропорту Будапешта, коли повернувся після участі в бойових діях на Донбасі В Угорщині чоловіка, який воював на боці проросійських бойовиків так званої "Донецької народної республіки" на Донбасі, засудили до двох років ув'язнення умовно. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Як відзначає агентство, це перший вирок угорського суду по такій справі. Суд міста Сексард у вівторок, 3 квітня, визнав 43-річного Крістіана Л. винним у "забороненому приєднання до збройної групі, яка бере участь у збройних зіткненнях".

Чоловік був затриманий в минулому році в аеропорту Будапешта, куди він повернувся після участі в бойових діях проти української армії на Донбасі на стороні "ДНР". Колишній поліцейський поїхав на територію Донбасу, контрольовану проросійськими бойовиками, де приєднався до незаконним збройним формуванням, пройшов навчання та отримав фінансову винагороду за "службу".

Суддя пояснив досить м'який вирок тим, що подібний злочин розглядається в Угорщині вперше і підзахисний не усвідомлював, що порушує угорські закони. Згідно з угорським законодавством, угруповання проросійських бойовиків на Донбасі вважаються незаконними збройними формуваннями.